tisdag 22 september 2009

Ny skum stickmassa

Fortsätter med SFAI-veckan i Umeå. Nu gäller det tillverkning av bordsdekorationer till banketten på Universum i Umeå.Eftersom vi just nu hade brist på små skålar, så planerade vi att göra dekorationerna i en ny vit stickmassa som jag trodde att vi just fått hem i en leverans. Men hoppsan, den hade blivit restnoterad! Hann faktiskt bli lite stressad. Tur att jag kollade, nästan en vecka före banketten, och tack Serviteur för att ni fixade snabb leverans till oss.
Den nya vita stickmassan är i form av block som har samma storlek som den vanliga gröna oasisen. Det är en ny miljövänlig produkt som heter Blomsti Miljöskum och som är 100 % biologiskt nedbrytbar. Den ska hålla vatten längre och fäster blommorna bättre.......och mycket mer som låter bättre. En nackdel är att den ska ligga och dra vatten i tre timmar och att den måste tryckas ner i vattnet.
Vi skar de vita blocken i fyra delar. Vanlig polyband och diamantnålar som extra pynt runt klossarna. Tyvärr blev det lätt märken i klossarna, så de måste hanteras varsamt. Flyttas med stekspade? Men det är väl så med nya produkter att man måste jobba med dem ett tag för att bli vän med dem. En stor fördel var att det inte rann något vatten från stickmassan. Behövdes inga kanter för att stoppa något vatten. Så det gick bra att bara ställa dem på laminerat silkespapper. Vi valde blått för att det var SFAI:s färg.
Här är det Linda som producerar. Vi har faktiskt arbetsbord på vår arbetsplats men det verkar som Linda gillar att jobba golvnära.
Klicka på bilderna för större storlek.

Bordsdekorationerna skulle kunna vara så här enkla. Men den här gången ska de göras avlånga. Slutresultatet ses på nästa bild.

Nästan färdigdukat på Universum i Umeå. Bara tallrikarna saknas. Blommorna vi använt är vit chrysantemum Anastasia, blå veronika och murgrönerankor. Det blå är laminerat silkespapper för att duken inte ska bli våt av den vita stickmassan.
bordsdekoration Universum Umeå

Inga kommentarer: