måndag 16 juli 2012

Miss med liljekonvaljer

Ibland händer saker som bara inte får hända. Det här hände i slutet på juni.
Vår bäste snittleverantör T gjorde misstaget att bara ta med sig 25 liljekonvaljer på flyget och inte 50 som jag beställt. Oj oj oj !
T åkte iväg i sin stora lastbil och kontaktade under tiden sitt företag i Holland, men de kunde inte få iväg fler liljekonvaljer med flyget. Det var torsdag vid lunchtid vi fick detta besked och på lördag skulle buketten levereras. Ännu mera oj oj oj!
Nu ringer den blivande bruden och frågar om allt går bra! Vi kan ju inte direkt ljuga så vi säger som det är. Och självklart blir hon helt galet upprörd. Vem skulle inte bli det. Hon avbokar sin bukett och ska försöka ordna liljekonvaljer på något annat sätt. Helt förståeligt.

Vi är nu alla mycket uppskakade. Kan vi ändå göra något för att lösa det här. Hemma i trädgården hade jag fina liljekonvaljer för en vecka sedan. Kan det finnas några fina på något mer skuggigt ställe? Jag åker ut till en stuga nära havet där det finns konvaljer, men de håller också på att gulna.
På fredag morgon ringer T och då har han ordnat med flygtransport från Heathrow till Luleå dit han är på väg. Han kan komma till Holmsund på kvällen. 
Nu ringer jag till bruden igen och säger att vi kommer att få blommorna, och eftersom hon inte hittat några liljekonvaljer någon annanstans så vill hon ändå att vi binder hennes brudbukett. Jag ringer blomsterleverantör T direkt och på kvällen klockan sju kommer han till butiken med 25 fina engelska liljekonvaljer.
Äntligen har jag 50 st! Och T har verkligen gjort allt för att reparera sitt misstag.

Nu var det hög tid att binda denna bukett.
Tur att jag hade konvaljer hemma i trädgården, för jag behövde både mer blad och stjälkar.
De holländska och engelska liljekonvaljerna var väldigt korta och levererades med bara några få små blad.
Brudens önskemål var att stjälkarna skulle vara synliga nedanför bandet, så jag förlängde med egna konvaljestjälkar. Se nedre bilden.

Jag tror att det här blev den sista brudbuketten med liljekonvaljer som vi gör.
Vi har efteråt pratat med bruden som blev nöjd med sin bukett.
Hoppas att det här, längre fram i tiden, kanske blir ett intressant minne. När man fått ett annat perspektiv på det hela. Men det var en pers för alla inblandade. 
6 kommentarer:

Katta sa...

Jobbig situation! Tur att florister även är trollerikonstnärer ;) fint blev det. Kram Katta

Sanna sa...

Floristisk mardröm. Stress, maktlöshet och besvikelse. Ingen kul kombo. Men vad fint av din leverantör att ordna. Service. Precis som ni. :) fixade en rar vårig doftande bukett.

En blomsterhistoria med lyckligt slut.

Sanna sa...

Hej igen,

Slutpoängen kom inte med....

Miss blev Mrs. ;)

Margareta sa...

Sanna - skönt att du kom med den slutklämmen.

JohannaDesign - Blommor, smycken o inredning sa...

Vilken stress! Buketten blev superfin! Blommor som kommer med flyg från England? Är blommorna odlade där med? *nyfiken i en strut*

Margareta sa...

Johanna: konvaljerna var odlade i Lancashire-området. En vän till vår leverantör tog dem på flyget till Arlanda och en annan vän från Arlanda till Luleå. Och därifrån åkte de bil till Holmsund :)