tisdag 25 augusti 2009

Lek med mat

Den årliga Framtidsmässan i Holmsund gick av stapeln i söndags, 23 augusti, på Västerbacken. Vi höll, som många andra, till inne på Västerbackens hotell & konferensanläggning. Och precis som förra året så deltog vi med ett dukat bord.
Vårt tema i år blev en lek med mat. Melon, zuccini, squash, paprika och sallad. Knäckebrödsskivor blev tallriksunderlägg.
Min önskan är att inspirera till ett lekfullt förhållande till blommor och dukning av bord. Här har vi inte använt så mycket blommor, blev ett riktigt lågbudgetalternativ. En kvistros, tre Tucanrosor, kattsvansgräs, dahlior. Och rönnbär finns just nu i massor, alldeles gratis.
Många grönsaker och frukter innehåller mycket vatten så det är bara i paprikan som det är oasis.
Blommorna håller sig gott och väl minst ett dygn utan mer vatten. Duscha gärna på och ha dem svalt före dukningen.
Salladsbladen är det en liten bit oasis i, för jag hade tänkt stoppa en orange kvistros i änden på varje, men det glömde jag bort. Men det var nog ändå bra med den blöta oasisen, för på det sättet höll sig salladen krispig.
Den fina duken är broderad 1939 av min mamma. Tallrikarna är Rörstrand Viking. Drivveden är från hamnområdet i Holmsund.
Idén med drivved har jag knyck från bloggen Ellas inspiration. Tycker att det passar oss som har havet inpå knutarna.
Ovanför bordet hänger flera runda glaslampor. Undrar hur gamla de är och vem som designat dem? Vore kul att veta. Och rundlarna i golvet gillar jag också.
Klicka på bilderna för större storlek
Bordsdukning Västerbacken Holmsund


5 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken underbar fantasi ni måste ha på Holmsunds Blommor.
Jag bara njuter varje gång jag tittar in på sidan.
Tänk om jag bara hade LITE av den varan.
/Skogsmullarna i S-näs

BlomsterDesign sa...

Trippen bort till Holmsund va inte planerad utan det bara blev så vi hamna där.. annars hade jag garanterat sätt till att höra av mig innan. Men släkten finns kvar i Umeå trakten så vi kommer nog upp snart igen och då hör jag av mig först :)
Kram elli

Maria sa...

Som sagt i butiken, denna idé snoooor jag ;-)

Kram

Maria

Emma sa...

Så läckert! Man önskar bara att man kunde få jobba i en sådan inspirationsrik och härlig butik :) Alltid så härligt att kika in här!

Margareta, Holmsunds blommor sa...

Har hittat designern till lamporna du undrar över!
Det är Verner Pantons VP Globe Pendel (tillverkad av Verpan). Vet ej om det är ø40cm eller ø50cm. De finns bla. hos www.danskdesign.nu om du søker under Verner Panton. Absolut sista sökresultatet som kommer upp. Det finns även en liknande modell som man kan missta för att vara den samma...
kram
/Alexandra